söndag 29 april 2018

Första rivardagen

Det lilla rummet på övervåningen före rivning

Två dar efter att vi bestämt oss för huset så är vi på plats redo att skrida till verket. Vi har ingen aning om vad som väntar oss under ytskikten. Vi kan se en småmönstrad 60-tals tapet, två platsbyggda garderober och vita skivor i taken. Det första vi gör är att ta bort golv och taklister.




Resultat efter första dagens arbete.



fredag 27 april 2018

Ändrade planer



Huset är mycket större än vi hade tänkt oss,70 kvm i två plan. Ändå bestämmer vi oss på stående fot att överta det, plocka ner det och flytta det till vår tomt i Avan. Allt ska vara klart senast 31 augusti. Vi är nog lite naiva, antagligen är det mycket mer jobb än vi anar. Vi konstaterar detta och framhärdar i alla fall. Semesterresan till Skåne avbokas och för pengarna handlar vi ett nytt bräckjärn. Nu är all ledig tid intecknad. Vår plan att i lugn och ro förbereda tomten i Lugnet gick i stöpet.

onsdag 25 april 2018

Blocket

Flera gånger varje vecka letar vi på Blocket om det finns nåt hus som kan vara intressant för oss. Idag hittade vi en timring för nedplockning som vi först trodde låg på en ö i Luleå skärgård, vilket gjorde det hela ointressant. Efter ett samtal med ägaren så visade det sig att den låg i en by utanför Luleå. Vi ska åka och titta på den.

Blocketbilden.

söndag 22 april 2018

Tomtköpet

Via mail kommer vi överens med ägaren att köpa tomten. Nu börjar planeringen. Första året av vår femårsplan går ut på att röja allt sly och förbereda tomten för ett hus. Vår dröm är att sätta upp en timring. Antingen en gammal som vi flyttar dit eller en nytillverkad i gammal stil. I Dalarna har vi sett en nytillverkad som skulle kunna vara ett alternativ.

Nytillverkat timmerhus i Dalarna.
Det är en senare fråga för först ska tomten fixas till. Vi går ju lite fort fram eftersom köpet inte är genomfört ännu. Vi har ju bara ett muntligt löfte, men det går nog bra. Eftersom vi är optimister hoppas vi kunna odla lite grönsaker i sommar. Vi har börjat förgro broccoli, grönkål och purjolök.