lördag 26 maj 2018

Slydjungeln

För att att tomten i besittning har vi gjort små oaser av frid i denna oändliga slydjungel.



lördag 12 maj 2018

Lugnet

Den igenvuxna tomten i Avan behöver få lite uppmärksamhet också. Eftersom det är jättevarmt är det skönt med ett utomhusarbetspass. Den tätvuxna slyn har gjort att snön ligger kvar fortfarande här och där.


fredag 11 maj 2018

Varma maj

Det har blivit högsommarvärme redan i maj. Under en paus i rivningsarbetet passar Cecilia på att sola benen.


söndag 6 maj 2018

Överraskning

När vi skulle börja riva pratade vi om att olika mer eller mindre angenäma oförutsedda upptäckter skulle komma i vår väg. Vi kom överens om att inte låta oss nedslås, utan ta dem som de kommer och hantera varje fynd som ett problem som vi löser eftersom. Nu har vi kommit så långt att vi hunnit riva bort alla skivor i nästa rum på övervåningen. Det är dags för den första överraskningen; Taket vid farstu-utbyggnaden har läckt in vatten och en rejäl röthärd kommer i dagen.


Andra överraskningar är ett antal övergivna getingbon i alla storlekar och utformningar

lördag 5 maj 2018

Spån....

Under masonitskivorna hittade vi ett otroligt väl spikat spåntat trätak. Efter att ha lagt ner mycket tid att få lös den första brädan och sedan resterande brädor stiftade vi bekantskap med det som ska förfölja oss många veckor framåt. Spån, spån och spån. Vi skottar det i plastsäckar och transporterar det till soptippen. Den första omgången kastade vi i den brännbara containern. Vid andra transporten fick vi tillrättavisning av personalen. De upplyste oss att spån i täta säckar kan självantända. Vi fick lov att öppna säckarna och tömma sågspånet bland trädgårdsavfallet.