torsdag 11 juli 2019

Tegel



När vi plockade ner vår timring förra sommaren så kom vi i tidsnöd. Det resulterade bl.a. att vi inte kunde ta vara på teglet från skorstenen, vilken har grämt oss.

Nu när vi har börjat jobba på vår tomt i Avan så dyker det upp en massa oväntade saker. När vi började ta bort all gammal mull som samlats vid den gamla ladugårdsgrunden så dyker det upp en hel massa gammalt tegel. Mycket är i dåligt skick, krossat och förstört, men det finns även många hela tegelstenar. Vi hoppas att vi kan få ihop tillräckligt för att göra ett golv i vårt växthus

måndag 8 juli 2019

Många fönster


Det var ingen enkel konstruktion vi gav oss i kast med, men nu börjar vi närma oss slutet. Allt är på diagonalen och allt har olika mått så bygget blir en enda stor kompromiss med glipor lite här och var. På vissa ställen har byggplast fått ersätta ännu icke befintliga fönster.
Tomat- och gurkplantorna har fått flytta in trots att klimatet i växthuset inte är optimalt ännu. Men vi jobbar oförtrutet vidare.

Idag har vi också skickat in vårt bygglov, aningen senare än vi hade tänkt oss. Det är så det brukar bli. Vi räknar kallt med att få tillbaka det för kompletteringar.