söndag 18 augusti 2019

torsdag 11 juli 2019

TegelNär vi plockade ner vår timring förra sommaren så kom vi i tidsnöd. Det resulterade bl.a. att vi inte kunde ta vara på teglet från skorstenen, vilken har grämt oss.

Nu när vi har börjat jobba på vår tomt i Avan så dyker det upp en massa oväntade saker. När vi började ta bort all gammal mull som samlats vid den gamla ladugårdsgrunden så dyker det upp en hel massa gammalt tegel. Mycket är i dåligt skick, krossat och förstört, men det finns även många hela tegelstenar. Vi hoppas att vi kan få ihop tillräckligt för att göra ett golv i vårt växthus

måndag 8 juli 2019

Många fönster


Det var ingen enkel konstruktion vi gav oss i kast med, men nu börjar vi närma oss slutet. Allt är på diagonalen och allt har olika mått så bygget blir en enda stor kompromiss med glipor lite här och var. På vissa ställen har byggplast fått ersätta ännu icke befintliga fönster.
Tomat- och gurkplantorna har fått flytta in trots att klimatet i växthuset inte är optimalt ännu. Men vi jobbar oförtrutet vidare.

Idag har vi också skickat in vårt bygglov, aningen senare än vi hade tänkt oss. Det är så det brukar bli. Vi räknar kallt med att få tillbaka det för kompletteringar.

fredag 7 juni 2019

Pyssel och knåp med växthuset


Pyssel och knåp med vårat växthus. Det är Anders som kliver på stege och ordnar med takfundamentet. Fint och rejält för takreglarna att vila på.

lördag 1 juni 2019

Växthus

Vi besökte Reprisen som är Piteå Kommuns återvinningsmarknad i Öjebyn och såg ett fantastiskt växthus. Det var en hyllning till matlagningsprogrammet "Här har du ditt kylskåp", det vill säga att man tager vad man haver. Så varför inte starta med ett växthus. Sagt och gjort. 
Några besök på återvinningsmarknader och några svar på Blocketannonser gav oss en bra början. De hål som vi inte kan fylla med fönster täcker vi med plast. Allt eftersom nya (gamla) fönster dyker upp byter vi ut plasten och vips har vi ett färdigt växthus.
söndag 19 maj 2019

StädningEftersom tomten har legat i träda under så många år  finns det gott om bråte att bli av med. Vi får jobba på flera fronter. Vi kommer aldrig att hinna elda upp all sly vi avverkar men vi gör så gott vi kan. Det kommer också att bli många resor till soptippen.

lördag 18 maj 2019

Odling i liten skala

Vi jobbar på att ta tomten i besittning och göra den redo för ett hus. Vi har startat en odling i liten skala i några pallkragar. Grönkål och bondbönor. Resten kommer sen.