lördag 14 juli 2018

Spikade knutar

Idag började vi riva fasaden med hjälp av en ställning och Cecilias bror David. Som vanligt kommer det överraskningar, eller egentligen var det nog ingen överraskning. Det var något som vi anat men hoppats inte skulle vara. Huset var en gång i tiden utan brädfodring och timret var rödmålat. Vid något tillfälle i tiden monterade man på vindpapp och panel. Samtidigt passade man på att kapa den utskjutande delen av knutarna för att underlätta arbetet. Det medförde att konstruktionen blev mindre stabil (det är i alla fall de slutsatser vi drar). För att kompensera spikade man ihop knutarna vilket innebär att det kommer att bli besvärligare att montera ner huset. Detta kommer att kräva råd från expertisen.




Man ser spår efter en såg då knutarna sågades av. I mitten syns en stor handsmidd spik.





2 kommentarer:

  1. Det här är bästa serien just nu. Vem behöver Netflix när ni har en blogg om Lugnet i Avan? Kämpa!!! Ni är bäst i hela världen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi är nog lite dumdristiga, har haft överläggningar om att arbetet kan ha varit förgäves (om huset visar sig vara i för dåligt skick), men kommit överens om attbi så fall: 1: Glädjas åt att vi har haft kul och lärt oss mycket. 2: Välja en lite mindre och enklare tinring att sätta upp nästa gång!

      Radera